Община Минерални бани
Официален сайт

ХVІ ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛХVІ ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛЗа шестнадесета поредна година КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” организират ХVІ ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”, посветен на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето.

Медийни партньори на събитието са Българска национална телевизия и БНР „Радио Благоевград”.

Чрез универсалния език на песента и танца, ще бъдат отправени посланията, които етнофестивалът носи, за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности и традиции.

Групови и индивидуални певци, инструменталисти и танцьори магат да кандидатстват за участие в ХVІ Детски етнофестивал в срок до 31 март 2016 г. при съблюдаване на утвърдения Регламент за участие.

ХVІ детски етнофестивал ще се открие на 31 май 2016 г. от 10 ч. в Летния театър на китното селище Минерални бани, Хасковска област и ще продължи до 1 юни. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси. Очакваме и гости от Румъния, Сърбия, Македония, Босна и Херциговина, Турция, Гърция, Хърватия, Полша, Молдова, Индия и други.

Най-добре представилите се изпълнители през двата фестивални дни, ще бъдат поканени да участват в заключителен Галаконцерт, който ще се проведе преди връчването на наградите на отличените участници. Галаконцертът ще бъде излъчен но Българска национална телевизия.

Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, кулинарни конкурси, пленер (рисуване под открито небе) и други развлекателни и образователни занимания за децата.

Подробна информация можете да намерите и на интернет страницата на КНСБ - вижте‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития