Община Минерални бани
Официален сайт

Художничка от Караманци организира изложба „Балканска живопис” в ХасковоХудожничка от Караманци организира изложба „Балканска живопис” в ХасковоСлужители на община Минерални бани посетиха галерия „Атанас Шаренков”

Служители на общинската администрация в Минерални бани посетиха изложбата „Балканска живопис”, организирана от Рафийе Караджа в Хасково. Рафийе Караджа, която от години живее в Истанбул, е родом от село Караманци, община Минерални бани, област Хасково. Тя организира богата и уникална изложба под наслов „Балканска живопис“.
Платната на 25 творци от Турция, Ирак и Косово могат да се разгледат в хасковската галерия „Атанас Шаренков“.
Общо са експонирани 41 платна. На откриването гостуваха професори от Турция, както и изявени общественици като Несрин Къратлъ.
Куратор на изложбата е Рафийе Караджа, която през юли миналата година показа 26 свои платна в галерия „Форум“. Рафийе Караджа е родом от село Караманци и е завършила средното си образование в Хасково. След това семейството й се изселва в Турция, където Караджа се учи на изобразително изкуство при едни от най-големите турски майстори. Изложбата беше открита от кмета на Хасково Добри Беливанов и изпълнения на хор „Орфей“.
Рафийе Караджа покани хасковски художници в Турция. След откриването на изложбата творците посетиха Кърджали. Те се поклониха на гроба на Кърджа Али в двора на градската джамия.
В натоварената си програма художничката успя да гостува на кмета на Националния курорт Минерални бани г-н Мюмюн Искендер. Преди да отпътува за Турция Рафийе Караджа показа на дошлите в България художници стария град в Пловдив.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития