Община Минерални бани
Официален сайт

Хасковски майстор на спорта спечели ускорения шах на турнира в х-л „Изворите”Хасковски майстор на спорта спечели ускорения шах на турнира в х-л „Изворите”В турнира по класически шахмат победи м. с. Георги Попов от София

Майсторът на спорта от София Георги Попов спечели състезанието по класически шахмат на турнира, организиран от шахматен клуб Димитровград и Община минерални бани в хотел „Изворите”.
Хасковският майстор на спорта Янко Панайотов победи в изключително оспорваното състезание по ускорен шах.
В т. нар. „Рапид” участваха 45 души, а Панайотов излезе първи с победа в 6 от 7 кръга .
„ФИДЕ-майстор” Георги Филев от столичния ШК „ЦСК“ спечели дисциплината „Блиц”, където състезателите имаха само две минути плюс 10 секунди на ход за размисъл.
В рамките на турнира в последния четвърти ден участваха най-малките шахматисти - до 14-годишна възраст.
Състезанието, което е включено в третия кръг от веригата състезания „Цар лъв“, спечели Стоян Стоянов от Асеновград. До края на календарната 2016-а година в Националния курорт Минерални бани ще се проведат още три шахматни турнира.
Следващото състезание ще бъде от 24-и до 26-и август в седмицата на „Празника на Минералната вода, здравето и красотата”.
От 29-и ноември до 1-ви ноември е планиран турнир в чест на Деня на народните будители, а от 19 до 21 декември ще се проведе Коледен турнир.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития