Община Минерални бани
Официален сайт

Децата от „Дъга” с престижен медал от Международен фестивал в КитенДецата от „Дъга” с престижен медал от Международен фестивал в КитенГрупата за автентичен фолклор спечели и 4 грамоти от „Еврофолк Черно море 2016”

Детската група за автентичен фолклор „Дъга” към НЧ „Кирил и Методий 1952” от село Караманци, община Минерални бани спечели специалната награда „Медал на журито” на престижния Международен фолк фестивал „Еврофолк Черно море 2016”. Той се проведе от 16 до 26 юни т.г. в черноморския курорт Китен, област Бургас.
Децата от Караманци взеха участие със свои изпълнения от 19 до 21 юни. Освен медала на журито те спечелиха и 4 грамоти. Най-важната от тях е „Достойни да представят Българските народни изкуства в европейския шампионат по фолклор „Еврофолк” в Несебър и Слънчев бряг. Тази грамота представлява и покана за групата за автентичен фолклор от Караманци да участва в европейското фолклорно състезание.
Другите три грамоти са за принос, достойно представяне и високи художествени резултати на Международния фолк фестивал „Еврофолк Черно море 2016”.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития