Община Минерални бани
Официален сайт

Децата от Боян Ботево и Караманци възхитиха публиката в Летния театърДецата от Боян Ботево и Караманци възхитиха публиката в Летния театърГрупата за автентичен фолклор „Дъга” неотдавна спечели авторитетна награда от фестивал в Китен

Децата от селата Боян Ботево и Караманци изнесоха вълнуваща програма в неделя вечерта на сцената на Летния театър в Националния курорт Минерални бани.
Малките изпълнители трогнаха публиката и заслужиха бурни аплодисменти.
Първи на сцената излазоха децата от с. Боян Ботево. Последва ги концерта на Детската група за автентичен фолклор „Дъга” към НЧ „Кирил и Методий 1952” от с. Караманци.
Концертът е част от богатия Летен културен календар, който община Минерални бани организира всяка година за да радва жителите и гостите на курорта.
Детската група за автентичен фолклор „Дъга” към НЧ „Кирил и Методий 1952” спечели преди около месец специалната награда „Медал на журито” на престижния Международен фолк фестивал „Еврофолк Черно море 2016”. Той се проведе от 16 до 26 юни т.г. в черноморския курорт Китен, област Бургас.
Освен медала на журито те спечелиха и 4 грамоти. Най-важната от тях е „Достойни да представят Българските народни изкуства в европейския шампионат по фолклор „Еврофолк” в Несебър и Слънчев бряг. Тази грамота представлява и покана за групата за автентичен фолклор от Караманци да участва в европейското фолклорно състезание.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития