Община Минерални бани
Официален сайт

Аптека отвори врати в Минерални баниАптека отвори врати в Минерални баниОбщината премахна едно сериозно неудобство за жителите и гостите на Националния курорт

Националният курорт Минерални бани, Област Хасково, вече има работеща аптека, която посрещна първите си клиенти. Аптеката се намира в сградата на здравната служба. Помещението е ремонтирано за сметка на община Минерални бани и е дадено на фармацевти от Хасково за дълъг период от време и на символичен наем.
Така с добрата воля и съдействието на кмета на Минерални бани г-н Мюмюн Искендер, беше премахнато едно от големите неудобства за жителите и гостите на курорта.
Аптеката ще работи първоначално от 8 до 15 часа през делничните дни, а в събота от 9 до 11. По нататък фармацевтите предвиждат работното време да се увеличи, но за целта ще трябва да се наеме допълнително квалифициран персонал.
Аптеката ще е действаща през цялата година, а не само през туристическия сезон. От нея ще могат да се закупуват лекарства по Здравна каса. На място могат да се приготвят и лекарства по лекарски рецепти.
Въпреки, че е единствената аптека в Минерални бани, цените на лекарствата, медикаментите и санитарните материали ще бъдат на нормални цени, напълно конкурентни до тези на аптеките в Хасково, увериха от фирма „Аптеки Ванчева”.
Фирмата управлява още две аптеки в Хасково и е в бранша повече от 21 години.
В аптеката ще има всички необходими лекарства и медикаменти, включително и инсулин за диабетици.
Всички клиенти и посетители ще могат да си измерят напълно безплатно кръвното налягане и кръвната захар в аптеката.
В близко бъдеще новата социална придобивка за жителите и гостите на Националния курорт Минерални бани ще бъде официално открита.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития