• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  • Slide-6
  • Slide-7
  Главно меню

  i Love Bulgaria
  Туризъм
  Карта
  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента


GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"Започна данъчна кампания 2020г. Вече можете да заплатите дължимите данъци и такси за 2020г. Заповядайте!
  Новини
Живи електромагнитни съоръжения ли са мегалитите край Сърница
05 Август 2018


Голяма концентрация на древни мегалитни паметници се наблюдава в района на община Минерални бани. Те все още не са изследвани от учените, въпреки че има предположения там да има магнитни аномалии. В световен мащаб данните от подобни изследвания свидетелстват, че мегалитите и други древни съоръжения – като каменни кръгове и пирамиди – съхраняват и дори генерират собствено енергийно поле, създавайки среда, където може да се влезе в изменено състояние на съзнанието.
През 1983 г. Чарлз Брукер провел изследване с цел да определи наличието на магнетизъм в свещените места. Той изследвал мeгалитния каменен кръг Ролрайт в Англия. Магнитометърът показал, че магнитната сила се привлича в каменния кръг през тесен процеп между камъните на входа. Двата западни камъка от кръга пулсирали, изпускайки концентрични пръстени променлив ток, напомнящи вълни в езеро. Анализът, проведен от Брукер, установил, че средната интензивност на геомагнитното поле в кръга била значително по-ниска, отколкото отвън, сякаш камъните действали като щит.
Какви явления протичат в нашите мегалитни паметници все още е пълна мистерия, която чака своето разрешаване.

        

Прочитания: 224 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  XX Детски етнофестивал
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
  Пожарна безопасност
2015 - 2020 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Webdesign