• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  • Slide-6
  Главно меню

  Туризъм
  Благодарим за подкрепата
  i Love Bulgaria
  Карта
  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента


GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"  Новини
Минерални бани ще ремонтира детската градина в Сърница
31 Юли 2018


Община Минерални бани кандидатства с проекта „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на филиала ЦДГ „Снежанка” в с. Сърница. Проектът предвижда оформяне на котелно помещение, за котел на твърдо гориво – дърва и пелети в част от склада. За целта ще бъде поставен и комин от неръждаема стомана на фасадата на сградата. В котелното ще бъде разположен и бойлер двойна серпентина за топла вода, който ще се захранва със слънчеви панели, монтирани на покрива. Във всички помещения на детското заведение ще бъде изградена отоплителна система с алуминиеви радиатори.
Ще бъде подменена и електроинсталацията. На мястото на сегашните осветителни тела ще бъдат поставени енергоспестяващи LED-крушки. Ще бъде монтирано освен това аварийно и евакуационно осветление, както и пожаро-известителна инсталация. На покрива на сградата ще бъде поставена и мълниезащитна инсталация, съгласно съвременните нормативни изисквания.
Предстои подмяна на ВиК-инсталацията и вътрешно боядисване на сградата. На пода в дневните и спални помещения ще бъде поставена ПВЦ настилка, а при обслужващия персонал и коридорите – гранитогрес. Предвидени са също така мерки за осигуряване еннергийната ефективност на сградата, посредством 10-сантиметрова EPS-изолация. В проекта е включено и цялостно решение за вертикалната планировка на сградата, изграждане на детска площадка, отговаряща на съвременните нормативни изисквания. Ще бъдат предприети и специални мерки за осигуряване на достъпа до сградата. Предстои подмяна на оборудването в кухнята и санитарните възли.
Проектът е изработен на база договор за проектиране с община Минерални бани след проведена обществена поръчка, изготвен технически паспорт на сградата и издадена виза за проектиране от главния архитект на община Минерални бани.

        

Прочитания: 226 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  XIX Детски етнофестивал
  Избори 2019
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
2015 - 2019 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Webdesign