• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  • Slide-6
  Главно меню

  Туризъм
  Благодарим за подкрепата
  i Love Bulgaria
  Карта
  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента


GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"  Новини
Минерални бани почиства републиканската пътна мрежа
04 Април 2018

  [Още снимки]

Почистване на републиканската пътна мрежа в региона е предприела по собствена инициатива община Минерални бани. 46 безработни, наети по граждански договор към общината, както и хора по програмата за временна заетост от вчера чистят банкетите покрай главните пътища в областта. В мероприятието се включили и хора от фирмата, която поддържа общинската баня и парковете в курортното селище.
Започнахме от с. Светлина, след Горски извор, което е димитровградския район, ще минем покрай с. Гарваново, ще минем през Въгларово и ще стигнем до община Черноочене. Това каза за „Хасковска Марица” председателят на Общинския съвет на Минерални бани Мехмед Лятиф, който ръководи инициативата.
Почистваме всичко на разстояние 2-3 метра покрай пътя – банкети, тревни площи, кошчета за смет и събираме страшно много боклук, заяви Мехмед Лятиф. Най-сериозно било замърсяването от найлонови торбички, пластмасови бутилки, автомобилни части и гуми, парцали и др. Боклукът е събран в чували и струпан след лозовия масив до с. Светлина по пътя за Минерални бани. Той ще бъде извозен с коли на общината, ще искаме съдействие и от сметосъбиращата фирма в Хасково, уточни Мехмед Лятиф. До главните пътища работниците се извозват с коли на община Минерални бани. В четвъртък ще оставим повечето хора да почистват в селата, заради Великденските празници, уточни Мехмед Лятиф. Според него мероприятието ще продължи доста дълго, защото после идват други празници – като Гергьовден, Етнофестивалa в края на май и др. Пък и нека хората да си вземат по някой лев за свършената работа, добави председателят на Общинския съвет в Минерални бани.
Инициативата за почистването на републиканската пътна мрежа в района е на кмета Мюмюн Искендер и останалите представители на местната власт в курортното селище.

        

Прочитания: 855 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  XIX Детски етнофестивал
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
2015 - 2019 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Webdesign