• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  • Slide-6
  Главно меню

  Туризъм
  Благодарим за подкрепата
  i Love Bulgaria
  Карта
  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента


GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"  Новини
Минерални бани в програмата за профилактика и рехабилитация
26 Март 2018


Националният курорт Минерални бани е включен в програмата за профилактика и рехабилитация за 2018 г., която стартира на 23 март.

В списъка на заведенията, които предлагат балнеологични и други лечебни процедури, са хотел към “Профилактика, рехабилитация и отдих” и специализираната болница за рехабилитация.
В рамките на тазгодишния бюджет се очаква около 47 000 лица да ползват парични помощи за профилактика и рехабилитация в различни курорти в страната.

Програмата е с продължителност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7 лв. за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното обществено осигуряване. Всяко лице има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство, трудова злополука и професионална болест. Затях трябва да са внес ени или дължими осигурителни вноски за шест последователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията.

Заболяването трябва да е диагностично уточнено и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация, уточнява НОИ.

        

Прочитания: 851 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  XIX Детски етнофестивал
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
2015 - 2019 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Webdesign