• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"
  Новини
Община Минерални бани спечели приза „Община на 2017г. за балнео- и СПА туризъм”
13 Декември 2017

  [Още снимки]

Вчера, 12.12.2017г., на официалната церемония по връчване на годишните награди в туризма, организирана от Министерството на туризма в Централния военен клуб – София, Община Минерални бани бе заслужено отличена с Първото място в Категория „Община на 2017г. за балнео- и СПА туризъм”.
Наградата бе връчена на Кмета на общината – г-н Мюмюн Искендер, от Зам.председателя на парламентарната комисия за икономическа политика и туризъм - г-жа Даниела Савеклиева.
Кметът на общината приветства официалните гости на церемонията и благодари на всички, които са подкрепили Минерални бани със своя глас.
Той изказа своята благодарност и към инициативата на Министерството на туризма, която дава възможност за изява и популяризиране на всички работещи и развиващи се общини в сферата на туризма.
Кметът на общината подчерта, че нищо не е случайно и тази престижна награда е едно доказателство, че дори и една по-малка община, която работи добре, разполага с уникални лечебни извори, прекрасна природа и богато културно-историческо наследство, може да бъде предпочитана туристическа дестинация от десетки хиляди хора.
В категорията „Община за балнео-и СПА туризъм”, се състезаваха 6 общини - Велинград, Гърмен, Кюстендил,Сапарева баня и Стрелча. Минерални бани спечели с 46,26%.
В тазгодишната надпревара, Община Минерални бани се включи много активно и имаше 9 номинации в шест Категории за наградите на Министерството на туризма.
По думите на г-жа Ангелкова – Министър на туризма, надпреварата е била много оспорвана, като общо гласувалите във всичките 16 категории са били над 100 000 души.
Община Минерални бани получи и още една почетна Грамота - Трето място в Категория – „Духът на България”, където участва с прекрасния Фолклорен фестивал „С хоро на гроздобер”.
В края на събитието всички гости имаха удоволствието да се насладят на коледния поздрав-изненада на Ансамбъл „Българе”.

        

Прочитания: 445 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
  i Love Bulgaria
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design