• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"
  Новини
Кметът на Минерални бани разговаря с гостите от община Малтепе
17 Ноември 2017


Делегация с гости от община Малтепе посрещнаха в Минерални бани. В националния курорт пристигна 25-членна делегация от побратимената община Малтепе, водена от двамата зам.-кметове Джанан Дьонер и Юмер Екшиоглу. Малтепе е една от съставните общини на мегаполиса Истанбул, а населението й е колкото това на Пловдив. Намира се на брега на Мраморно море. Нейни съседи са Кадъкьой на запад и Картал на изток. От Малтепе се открива отлична гледка към морето и Принцовите острови. Общините Минерални бани и Малтепе подписаха споразумение за побратимяване през месец юли т.г. Това бе първото посещение на гости от Малтепе в Минерални бани.
Гостите изразиха възхищението си от чистотата, тишината и красотата на Община Минерални бани. Те разгледаха някои от атракциите в националния курорт като Терариума и Чифте баня. Предмет на разговора с кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер бяха начинът на работа в общината, природните и културни дадености и забележителности. Гостите се интересуваха от облекченията, които предлага община Минерални бани за инвеститорите и бизнеса.
Базата за нощуване в Минерални бани вече достигна почти 850 легла. Това са къщи, които отдават стаи под наем, къщи за гости, семейни хотели и хотели от малко по-висок клас „Три звезди”, разказа кметът Искендер. Следващата година смятаме, че ще приключи строежът на четири 4+ хотели и в момента се проектират още два хотела, които ще бъдат „Пет звезди”. Вече изпитваме необходимост и от работна ръка, която в момента е недостатъчна за самата община. Това вече е и национален проблем, който по най-бързия начин трябва да намери своето решение.
В края на срещата гостите подариха на Мюмюн Искендер специален плакет, а той върна жеста със сувенири и маркови вина от района на Минерални бани.

        

Прочитания: 192 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design