• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"
  Новини
Журналисти от Одрин се срещнаха с кмета на Минерални бани
16 Ноември 2017

  [Още снимки]

Делегация от журналисти от Одрин, Турция се срещна с кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. В делегацията бяха представители на водещи медии от Одрин, представители на валията на Одрин и на дирекция „Преса и информационни технологии“ на Министерски съвет на Реублика Турция, така също председателят на СБЖ Хасково – Николай Грудев. Делегацията пристигна в Хасковска област в отговор на посещение на български журналисти в Одрин. Идеята за размененото гостуване е на генералния консул на България в Одрин Васил Вълчев. Гостите изразиха възхищението си от чистотата и красотата на Община Минерални бани. Те разгледаха някои от атракциите в националния курорт като Терариума и Чифте баня. Те благодариха за прекрасното посрещане.
Журналистите се интересуваха от отношенията между хората от различните религии. Кметът Искендер подчерта, че в Минерални бани не се подхожда по различен начин към различните вероизповедания, той добави, че никога в общината не е имало напрежение между различни ентически групи и никога изповядването на различна религия не е било повод за конфликт. Напротив хората тук винаги са живели в мир и разбирателство.
Представителите на медиите от Одрин поставиха въпроси относно облекченията, които предлага община Минерални бани за инвеститорите. Мюмюн Искендер им разказа за строящия се в момента 5-звезден хотел, който е инвестиция на бизнесмени от Турция.
Минерални бани е изключително добра за инвестиции община, заради лековитата минерална вода, каза Мюмюн Искендер. Журналистите подариха на Мюмюн Искендер специален плакет, той върна жеста със сувенири и маркови вина от района на Минерални бани.

        

Прочитания: 183 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design