• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"
  Новини
Минерални бани искат почистване на пътя до Хасково
01 Август 2017


Да се почиства републиканската пътна мрежа в рамките на община Минерални бани, това бе едно от основните искания на хората, които днес се срещнаха с Областния управител на Хасково Станислав Дечев. В рамките на изнесената си приемна той разговаря с жителите на общината по редица наболели проблеми в Минерални бани. Един от тях поддръжката на пътя Хасково – Минерални бани.
„Това е национален курорт, първото впечатление на туристите се създава още по пътя към него. Затова е добре ОПУ – Хасково да почиства храстите край платното, да оформя канавките и да се грижи за пътя до Минерални бани“, сподели кметът на общината Мюмюн Искендер. Още един проблем, засягащ Областното пътно управление, бе поставен пред Областния управител днес. Жител на Спахиево поиска да се възстановят тръбите за поливната вода на селото. Те са ударени и спукани от машини на Пътното, при извършване на ремонт. Така на практика, в най-големите жеги, хората не могат да ползват поливна вода, оплакаха се жителите на село Спахиево и поискаха съдействие от Станислав Дечев за разрешаването на проблема и възстановяване на щетите от ОПУ Хасково.
Те поискаха и контрол над собственика на ракиения казан в селото. Според местните, отпадъците от казана се изливали направо в реката, а за да спре тази практика, те поискаха намесата на Станислав Дечев и РИОСВ Хасково.
„В община Минерални бани очевидно много се работи и това е видно, защото курортът се променя с всеки изминал ден. Тук не говоря за вече реализираните проекти, но и за идеите на общината за привличане нови инвестиции и разширяване обхвата на туристическите услуги: освен балнео- туризъм, тук вече много осезаемо е развит и културно-историческия туризъм“. Това заяви Областният управител на Хасково веднага след срещата си с кмета Искендер и главния архитект намеренията на общината. Тримата посетиха централния парк на курорта и коментираха варианта за разширяване и облагородяване на района на парка и преминаващата от там река.

        

Прочитания: 207 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design