• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"
  Новини
Съвместно обучение проведоха общините Сърница и Минерални бани
17 Юли 2017

  [Още снимки]

На 13 юли община Сърница посрещна 36-членна делегация водена от кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер, която пристигна за обмен на опит в родопската община. Сред тях бяха председателят на общинския съвет Мехмед Лятиф, зам. кмета Нуртин Сабри и секретаря на общината Мюмюн Ибрям. Гостите бяха посрещнати лично от кмета на община Сърница - г-н Неби Бозов, зам. кмета Халил Байрактар, председателя на Общинския съвет Салих Османджиев и секретаря на общината Емине Ардалиева.
От 20 години насам се каня да посетя град Сърница и чак сега връщайки вашата визита успях да намеря време за това. Ние имаме много общи неща и едно от тях е планината „Родопи”. Подобно сътрудничество би било полезно и за двете общини, каза кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер.
Кметовете на двете общини обсъдиха по време на разговора теми, свързани с туризма, местната администрация и общинската собственост, а в късния следобед домакините подариха на гостите от националния курорт атрактивна разходка с корабче в язовир Доспат.
Сърница е обявен за град през 2003 г. Той е административен център на община Сърница, която е отделена като самостоятелна община в област Пазарджик от 01.01.2015 г. с указ на Президента на Република България. Преди това от 1950-та до 1987 г. Сърница е била самостоятелна община за почти 40 години.
В началото на месец март 16-членна делегация от община Сърница гостува за обмяна на опит в община Минерални бани.
На 14 юли бе проведено съвместното обучение по трудова медицина на общините Сърница и Минерални бани в конферентната зала на комплекс „Романтика” в града. Обучението обхвана представителите в групите по условия на труд и длъжностните лица по безопасност и здраве при работа в ПБ.
Продължителността на обучението бе 6 учебни часа, съгласно чл.12, ал.1 от Наредба №4 от 03..11.1998 г. Една от основните цели на опреснителния курс бе повишаване ефективността на работа и развитие на личностните умения. Темите на обучението съдържаха държавна политика, нормативна уредба и управление на дейностите за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. В края на семинара на всички участници бяха раздадени сертификати от обучаващата организация „Ферекс Консулт” ЕООД, обслужваща Службата по трудова медицина в град Смолян.

        

Прочитания: 330 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
  i Love Bulgaria
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design