• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"
  Новини
Русенец идва по два пъти в годината да се лекува в Минерални бани
08 Юни 2017


73-годишният Ангел Борисов е от град Русе. Всяка година той идва да се лекува с водата в Националния курорт Минерални бани. Прави го от 20 години насам. Идва два пъти в годината – пролет и есен, така са му препоръчали лекарите. Предпочита месеците май и октомври. Лекува заболяването на Бюргер, което представлява засягане на периферните артериални и венозни кръвоносни съдове.
Когато преди 20 години попаднал в Съдова хирургия – Русе, лекарите го насочили за лечение на заболяването му към Минерални бани. Иначе трябвало всяка пролет и есен да влиза в болницата.
С идването ми тук, това не се налага и в момента болестта се запазва на едно и също ниво – не прогресира, разказа Ангел Борисов. Ние Бюргеристите се познаваме, защото много години се срещаме тук. Някои дори си купиха имоти и останаха да живеят тук. Друга част от моите познати, които през годините също идваха да се лекуват тук, вече нямат пари или пък са на преклонна възраст. На мене ми е далече, но въпреки това идвам. Пътувам с личния си автомобил. В първите години тук беше много западнало. Някъде от 6-7 години насам нещата вече са коренно различни. Всичко е идеално и няма как да не направи впечатление. Центърът е чист. Предполагам, че ако отида горе в селището, може би няма да е толкова чисто и подредено, но то и в Русе е така. Центърът е почистен, а в покрайнините е съвсем различно. Не зная кой е кмета на общината, но му свалям шапка за направеното през последните години, сподели още г-н Ангел Борисов.
Русенецът отсяда винаги на едно и също място – в къща за гости „Щастливеца” и се храни в Механа „При Колчо”. Той е работил като главен механик на ТПК. По време на демокрацията си отворил фирма, но вървяла трудно и се наложило да я затвори.

        

Прочитания: 291 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design