• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg



  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"




  Новини
Започна туристическия сезон в националния курорт Минерални бани
05 Юни 2017


Минералната вода е най-ценното богатство на община Минерални бани. Тя е хипер термална – 57 градуса по Целзий и е уникална по своя химичен състав и лечебни свойства. Много хора от цялата страна търсят нейните лечебни качества. Националният курорт Минерални бани е профилиран за лечение на заболявания на периферните артерии от органичен и функционален тип – болест на Бюргер, ендартрити, облитерираща атеросклероза, болест на Рейно, състояния след тромбофлебити, вегетативни и диабетни ангеопатии, склеродермия и др.
Освен тези, с отличен резултат се повлияват и други заболявания. Това са болести на Опорно-двигателен апарат – ревматизъм, артрит, болест на Соколски-Буйо. Минералната вода лекува и различни ставни заболявания – артрози, състояния след счупване на кости, полиартрити, болест на Бехтерев. Тя влияе на болести на Периферната нервна система – радикулит, полиневрит, ишиас, лумбаго, плексити, дископатия и дискова херния. Тук могат да се лекуват редица Гинекологични заболявания – възпалителни процеси на яйчниците, стерилитет. Водата от минералните извори има положителен ефект и срещу различни Кожни заболявания – екземи, псориазис вулгарис, дерматити, кератодермия, Уртикарии
Минералната вода се прилага питейно при пясък в бъбреците, хроничен гастрит и колит, язвена болест, стомашно-чревни заболявания, възпаления на жлъчка и черен дроб.
През летния сезон на разположение на туристите са няколко модерни басейни с минерална вода и с капацитет около 500 човека, които са пригодени, както за възрастни, така и за деца от всички възрастови групи. В басейнов комплекс „Олимпик” единият от басейните е с олимпийски размери. Към него работи открит бар-бистро с 50 места. В района на комплекса са разположени спортни съоръжения, атрактивно голямо джакузи, детски кът и стаи за отдих.

        

Прочитания: 282 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design