• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"
  Новини
Минерални бани е голяма община според норвежките стандарти
12 Април 2017


Минерални бани е голяма община според норвежките стандарти, каза кметът на родопската община след завръщането си от северната страна. Броят на общините в Норвегия е над 400, а най-малките наброяват 250-300 човека. Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер беше на обучителна среща за обмяна на добри практики в град Осло, Норвегия като член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.
Имахме посещение и в парламента на Норвегия, където ни посрещнаха изключително добре. При тях политическата ситуация също е много интересна. От шест парламентарно представени партии, двете най-големи са в опозиция, а правителството е съставено от останалите четири, каза още г-н Искендер.
Обучението се състоя в дните от 3 до 7 април. Темата на срещата бе „Обмяна на добри практики между асоциациите в областта на лобирането и в защита на интересите на местните власти, както и на новаторски подходи за предоставяне на услуги на общините”.
Сред акцентите в програмата бяха теми, свързани с реформа на общинско и регионално ниво, съвременни технологии и иновации за осигуряване на общински услуги, комуникационна стратегия и др. В обучителната среща взеха участие членове на Управителния съвет на НСОРБ. Те обмениха опит и практики, използвани от Норвежката асоциация на местните власти.

        

Прочитания: 347 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
  i Love Bulgaria
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design