• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  Главно меню

6343, с. Минерални бани,
бул. "Васил Левски", №3
Община Минерални бани

Телефон:
(03722) 20-20
min_bani@abv.bg  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента

GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"
  Новини
Минерални бани посрещна Централния предизборен лъч на ДПС
14 Март 2017

  [Още снимки]

Централният предизборен лъч на ДПС се срещна с активисти и жители на община Минерални бани снощи от 17,30 часа. Над 700 души присъстваха в залата, която буквално се пръскаше по шевовете от народ. Срещата започна с фолклорно изпълнение на детската група за автентичен фолклор „Изворче” към НЧ „Заря 1957” в Минерални бани. Най напред думата бе дадена на символичния домакин на срещата – кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Той запозна ръководството на ДПС и кандидатите за народни представители с това, какво е необходимо на общината, за да върви напред в близките няколко години.
Бившият народен представител и водач на листата на ДПС за Хасковска област икономистът и финансист Йордан Цонев представи акцентите от Програмата на Движението за права и свободи и обяви защо България се нуждае от спасителен план. Той уточни, че предизборната програмата е отворена. В окончателния й вариант място ще намерят предложенията, направени на срещите с бизнеса и избирателите. Нашата констатация е, че в страната има бедност и демографска криза и стагнация в икономиката, въпреки икономическия растеж, който се наблюдава през последните две години. Той не устойчив, не се дължи на инвестиции и на увеличена покупателна способност, а единствено на износа и то предимно на суровини, заяви Йордан Цонев.
Ние смятаме, че инвестициите са онова, което може да съживи българската икономика, да разкрие нови работни места и да спре изтичащия навън капитал. Затова в програмата залагаме на инвестициите. С демографската криза можем да се борим само по един начин – като разкриване нови работни места, като направим страната ни привлекателна за всички хора, които я напускат.

Пречките пред бизнеса са огромни – бюрокрация, регулации, административен рекет от гише на гише, от институция на институция. Това безумие не може да продължава. Държавата трябва да ревизира издаването на всички разрешителни.
Ние сме за приемане на Закон за администриране на инвестициите. За това ще трябва да се променят други 72 закона, за да могат да се редуцират всички режими, уточни Йордан Цонев. Той съобщи, че друга мярка в Програмата на ДПС е ускоряването на съдебния процес, когато има обжалване на инвестиционни намерение. Важни са и таксите. Те трябва да бъдат редуцирани и въведени в конституционната им норма.
Проблем номер едно в бизнеса са кадрите. В 52-те висши училища има специалности, които не са съобразени с пазара на труда. Произвеждат се специалисти които не се търсят . Смятаме, че субсидирането трябва да бъде свързано с реализацията на студентите. Специалностите трябва да бъдат обсъждани с бизнеса. В средните училища всеки трябва да получава професионално образование, като професиите бъдат съобразени с пазара на труда, изтъкна бившият депутат, който е водач на листата в Хасково.
В селското стопанство ДПС предвижда създаването на 500 милионен фонд за подкрепа на инвеститорите, които искат да създадат преработващи мощности.
Радикалната реформа в здравеопазването се състои в една кардинална крачка – демонополизация на здравната каса, всеки да има право да избира. В съдебната система реформата трябва да бъде в съда. Търговските и административните дела са тези, които пречат на бизнеса, добави Йордан Цонев.
Ако държавата не може да се пребори с бедността, то бизнесът ще го направи, но тя трябва да създаде условия за това. Ние сме реалисти, знаем в каква държава искаме да живеем. На база на днешните реалности трябва да намерим мястото и ролята на държавата. Ако основният проблем е да се преборим с бедността и държавата не може да го направи, бизнесът ще го направи. Държавата обаче трябва да създаде тези условия. Ако тя не може да помага, поне да не пречи, каза председателят на Националния съвет на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Поставен бе и въпросът за патриотите в кавички. Предложиха бизнесът, местната и държавната власт да се обединят и търсят начини за решаването на проблема с кадрите. Повдигнат бе въпросите за увеличените минимални осигурителни прагове, за високите такси в държавните търговски дружества, за високите комисионни в търговските банки, за приемане на Закон за камарите, както и за премахване на таксите за дезинфекция на границата.
Тази предизборна кампания минава под призива Да спасим България. Призоваваме всички български граждани, всички отговорни хора да се включим заедно за спасението на България. Да я спасим от какво – от едни хора, които са окичили реверите си и всеки ден повтарят една дума, че са патриоти, но това изобщо не ги прави патриоти. Те работят против нашата родина, сеят омраза, разделение и противопоставяне. Затова този път в кампанията изкарахме делата в посока на патриотизма, а не празните думи с обратни действия. Тези с окичените ревери ще ги назова не псевдопатриоти, а лъжепатриоти, заяви Мустафа Карадайъ.
Той призова хората за по-активна роля, да не говорят само, че политиците и чиновниците правят безобразия, но и да реагират. Ние поемаме нашия ангажимент и нашата отговорност, но и бизнесът трябва да поеме своята. Винаги ще получите подкрепата на ДПС, когато сте в правия път на развитието на държавата, на икономиката, за разкриването на нови работни места, за да спасим България, каза още лидерът на ДПС.

        

Прочитания: 579 пъти


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  ЕТНОФЕСТИВАЛ 2018
  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
  i Love Bulgaria
2015 - 2018 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Web design